CFD:er är komplexa instrument och innebär hög risk för snabba förluster på grund av hävstångseffekten. Du bör alltid överväga om du verkligen förstår hur CFD:er fungerar och har råd att ta risken de innebär.
Transaktioner med icke-levererbara OTC-handelsinstrument är en riskabel aktivitet som kan leda till både vinst och förlust. Storleken av den potentiella förlusten är begränsad till det kapital som finns tillgängligt för oss på ditt tradingkonto. Tidigare vinster garanterar inte framtida vinster. Använd vårt företags utbildningstjänster för att förstå riskerna innan du påbörjar verksamheten.
Spread bets och CFD:er är komplexa instrument och innebär en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstångseffekten. 82% av kontona som ägs av ickeprofessionella investerare förlorar pengar när de handlar med spread bets och/eller CFD:er med den här leverantören. Du bör vara säker på att förstår hur CFD:er fungerar och att du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar innan du börjar handla.
CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money.
CFD:er är komplexa instrument och innebär en stor risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstångseffekten. 84% av handelns individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna leverantör. Du bör överväga om du förstår hur CFD:er fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Cardano prisprognos: Kan ADA återupplivas efter de senaste fallen?

By Capital.com Research Team

13:39, 14 January 2022

ADA, myntet i Cardano blockchain, ser ut att lämna 2021 med mer kvidandes än den smäll som den började året med. Myntpriset har varit på glid sedan början av september. Från och med idag (23 december) ligger ADA cirka 56% ner från sin all time high den 2 september. Under de första nio månaderna tog resan myntet på en väg med 1400% tillväxt. 

Liksom många av de ledande kryptovalutorna har Cardano (ADA), fortfarande världens sjunde största kryptovaluta genom börsvärde, haft en nedgång i sina förmögenheter sedan dess all time high på $3,1. För närvarande ligger den på $1,35 med ett börsvärde på $45,13 enligt data från CoinMarketCap.

När, om alls, kommer Cardano att återgå till sina gamla nivå och kanske till och med nya höjder? Låt oss titta på projektets senaste utveckling och några av de senaste ADA-förutsägelserna. 

Cardano rusar till högsta toppnotering vid smart kontraktslansering

ADA, den inhemska kryptovalutan på Cardano-blockkedjan, nådde en högsta toppnotering på $3,10 den 2 september, upp med 26% från dess tidigare all-time high på $2.46 den 16 maj under det bredare kryptovaluta-rallyt. Priset steg när utvecklarna InputOutput (IOHK)  meddelade den 1 september att Cardano testnet stödde smarta kontrakt. Lanseringen på live-nätverket följde den 12 september, med genomförandet av Alonzos hard fork.

IOHK sa i ett uttalande: "Genom att tillåta skript hos kedjan så kommer vi att definiera ryggraden för en ny decentraliserad applikationsplattform (DApp), vilket möjliggör många DApp och decentraliserad finansiering (DeFi) användningsfall - från enkla swap-typ-appar till decentraliserade utbyten (DEXs) och mer komplexa beräkningsprogram sådana som Oracles och kryptostödda algoritmiska stablecoins."

Av ADA:s börsvärde på $54,6 miljarder har totalt $32,29 miljarder satsats, vilket motsvarar 71,99% av myntets totala utbud, enligt data som sammanställts av PoolTool. Det skulle kunna stödja ADA-priset, eftersom endast 28,01% av utbudet inte har låsts.

IOHK släppte flera Cardano krypto nyheter meddelanden under Cardano Toppmötet i slutet av september. Den 26 september tillkännagavs COTI-plattformen som officiell utfärdare av djed, en ny stablecoin för Cardano.

IOHK sade:

"Djed arbetar genom att upprätthålla en reserv av basmynt, samtidigt som man präglar och förverkar andra tillgångar och reservmynt. Det är utformat för att användas för att betala transaktionsavgifter hos Cardano-nätverket. En fördel med detta är att göra transaktionskostnaderna mer förutsägbara, så att man undviker volatila och orimliga avgifter för användarna."

Cardano har också meddelat om partnerskap med en rad aktörer för att säkra Cardano-blockkedjan, där några av de välrenommerade utgörs av e-sport- och spelplattformen Rival för att utveckla NFT-marknadsplatser; fintech venture-fonden UBX för en offentlig Cardano-insatspool och AID:tech för att ge teknisk vägledning för sin identitetsbaserade finansiering, betalningar och försäkringsprodukter.

Den 25 september släppte IOHK nyheter om en ny Afrika-fokuserad Cardano-fond som planerar att investera $6 miljoner dollar i blockkedjeprojekt över hela kontinenten. Den 28 september sa IOHK att det har bildat en strategisk allians med USA-baserade Dish Network för att utforska Cardano-blockkedjan över satellit-TV och mobiltelefonnätverk.

Den 18 november uttalade sig Bitstamp, den Luxemburgbaserade kryptovalutabörsen att den listade ADA och att handeln skulle kunna starta den 24 november. Den 23 november sade börsen eToro att den avlistade både ADA och TRX (Tron) i USA och förklarade det hela på ett gåtfullt sätt: "Dessa förändringar beror på affärsrelaterade överväganden i den föränderliga regleringsmiljön."

Handlare kan fortfarande förvara mynten eller stänga sina positioner men nya handlare kommer inte att kunna öppna positioner. Man tillade att "insatsbelöningar kommer ej längre att erbjudas amerikanska användare för båda tillgångarna, med den slutliga belöningsutbetalningen som går till användare per den 15 januari 2022. Denna belöning kommer att betalas i amerikanska dollar." 

Den 26 november twittrade man att det finns två miljoner inbyggda tokens/tillgångar hos Cardano-blockkedjan - dubbelt så många som i oktober. Den 1 december publicerade en Cardano subreddit-användare, Jem Colley, att Cardano (ADA) hade överträffat 20 miljoner transaktioner utan en enda dag av driftstopp på 1 522 dagar efter att blockkedjan var i drift.

Den 8 december meddelade Cardano att det hade passerat milstolpen 1 000 000 delegerade plånböcker. Den 22 december meddelade Cardano Foundation att man skulle samarbeta med Eco-Age, en hållbarhetskonsultbyrå bakom Renaissance Awards. Utmärkelserna riktar sig till aktivister som "skapar lösningar för den framtid vi behöver".

Cardano pris drar sig tillbaka från toppar

ADA kunde inte upprätthålla prisvinsterna när handlare tog vinster, och priset föll tillbaka under $2,50 den 8 september. Priset har fortsatt att sjunka och föll till en månads lägsta nivå på $1,92 den 21 september.

Medan Bitcoin och Ethereum bottnade på det datumet, och har gått på starka rusningar, är ADA-priset fortfarande under press. Myntet har halkat från sin position som den tredje största kryptovalutan och ligger efter BNB, ett inhemskt mynt av Binance-plattformen som förbjöds i Storbritannien tidigare i år.

Flera Bitcoin-alternativ (altcoins) som AMP, avalanche, luna och sushiswap har kastat värde under den senaste månaden när handlare sålde några av sina positioner för att investera i bitcoin-rallyt. Kommer de att återvända och kommer nya investerare att investera i Cardano?

Myntet flyttades upp till $,.46 den 25 september, men halkade sedan tillbaka till $2,02 den 29 september.

Den handlades mellan $2,08 och $2,37 i oktober, samtidigt som Bitcoin och eter närmade sig sina rekord på 64 000 respektive $4 000 dollar. Per den 23 december hade priset sjunkit till $1,35.

Vilka är utsikterna för Cardanos framtida pris? Kommer den att stiga och nå nya höjder, eller kommer den att förbli pressad?

Cardano prisprognos: kommer ADA att återhämta sig i framtiden?

I skrivande stund (23 december) var den kortsiktiga tekniska analysen från CoinCodex neutral, med 17 indikatorer som gav haussesignaler och 14 grova signaler.

Det relativa styrkeindexet (RSI)och den glidande genomsnittliga konvergensavvikelse (MACD) signalerade båda neutrala, medan Hull Moving Average och Volume-Weighted Moving Average (VWMA) båda signalerade ett köp. De veckovisa glidande medelvärdena anger ADA som en försäljning. CoinCodex förutspådde att myntet kunde handlas till $1,47 senast den 28 december.

På längre sikt var Cardano-prognosen från Wallet Investor mer hausse och förutspådde att genomsnittspriset kunde starta 2022 på $1,5, klättra till $3,34 i slutet av 2022 och i slutet av 2026 nådde $10,5.

ADA-myntprisprognosen från DigitalCoin beräknade att priset kunde i genomsnitt $2.23 i 2022, upp från $1,93 i 2021, och klättra till ett genomsnitt av $2,5 i 2025. Den förutspådde att 2028 kunde myntet i genomsnitt $5,8. Prisprognos var mer hausse än Wallet Investor och DigitalCoin och uppskattade att tokens pris kunde i genomsnitt $5,67 i 2025, upp från $1,85 i 2022 och nå $35,3 till 2030.

Det är viktigt att komma ihåg att kryptovalutamarknaderna förblir extremt volatila, vilket gör det svårt att exakt förutsäga vad ett mynts pris kommer att vara om några timmar, och ännu svårare att ge långsiktiga uppskattningar. Som sådan kan och gör analytiker sina förutsägelser fel.

Vi rekommenderar att du alltid gör din egen efterforskning och överväger de senaste marknadstrenderna, nyheterna, den tekniska och grundläggande analysen och expertutlåtanden innan du fattar något investeringsbeslut. Och investera aldrig mer än du har råd att förlora.

Följ Capital.com hållkoll på marknadens senaste nyheter och tekniska analys.

Vanliga frågor

Hur många Cardano-mynt finns det?

Hur många Cardano-mynt finns det?

Det finns 3346 miljarder ADA-mynt i omlopp, av ett totalt utbud på 33.89 miljarder, enligt data från CoinMarketCap. Den cirkulerande tillgången står för 74 procent av det maximala utbudet på 45 miljarder.

Är Cardano en bra investering?

Huruvida ADA är ett bra komplement till din portfölj beror på dina personliga ekonomiska omständigheter och diversifieringar. Kryptovalutor är mycket volatila tillgångar, vilket gör dem mer riskfyllda än andra investeringsformer. Du bör aldrig investera vad du inte har råd att förlora.

Kommer ADA att gå upp eller ner?

ADA: s pris kommer att påverkas av resultatet av de senaste uppgraderingarna av Cardanos blockkedja. Prognossajter, inklusive Wallet Investor, DigitalCoin och Price Prediction, förutspår att priset kan återhämta sig och nå nya höjder i framtiden. Dock så får analytiker ofta fel i sina förutsägelser, något du måste lägga på minnet.

Kan ADA nå $10?

Prognoser som de från DigitalCoin och Wallet Investor indikerar att ADA eventuellt kan nå minst $10 på lång sikt. Prisprognos tyder på att priset kan hoppa från kan hoppa från $1,85 i 2022 till att nå $35,3 till 2030. Om du tror på dessa förutsägelser är ett beslut som bara du kan fatta. Som alltid så bör du vara medveten om att den tidigare prisutvecklingen inte är någon garanti för framtida avkastning. Och investera aldrig mer än du har råd att förlora.

Läs mer: EOS prisprognos: kommer det att ta fart igen?

Capital Com is an execution-only service provider. The material provided on this website is for information purposes only and should not be understood as an investment advice. Any opinion that may be provided on this page does not constitute a recommendation by Capital Com or its agents. We do not make any representations or warranty on the accuracy or completeness of the information that is provided on this page. If you rely on the information on this page then you do so entirely on your own risk.
Share this article

Most popular

Letar du fortfarande efter en mäklare som du kan lita på?

Gör som fler än 485 000 handlare världen över som valde att handla hos Capital.com

1. Skapa & verifiera ditt konto 2. Gör en insättning 3. Allt är klart. Börja handla